duminică, 12 septembrie 2010

Despre Dresaj Canin Cursuri si metode de dresaj canin

Cainele este un animal inteligent. Toti dorim  ca acest lucru sa se cunoasca atunci cand este vorba de cainele fiecaruia .Exista numeroase programe de dresaj canin de specialitate adaptat cainelui dvs . In urma cercetarilor si experientelor  de-a lungul anilor este indicat sa se  foloseasca  metode de  dresaj canin non-violente.

Dresajul canin se poate face cu orice rasa indiferent de varsta. Metodele video de dresaj canin dezvolta atentia cainelui intr-un mod placut, acesta bucurandu-se in prezenta dresorului, astfel dresajul canin  devenind o metoda de educare prin joaca.

Dresajul canin se face in etape si, in functie de ceea ce doriti sa obtineti de la cainele dumneavostra perioada de lucru difera. Metodele de dresaj canin acopera atat etapele de baza ale dresajului (disciplina cu lesa si disciplina fara lesa) cat si pe cele speciale (paza&protectie, dresaj de ring etc.).

În relatiile sale cu câinele, instructorul trebuie sa porneasca de la ideea ca lucreaza cu o fiinta si nu cu un mecanism oarecare, cu o masina. Atentie, a considera câinele ca pe o fiinta nu înseamna a-l umaniza, adica a concepe ca întelege si se comporta ca un om.
Este adevarat, atitudinea noastra fata de el trebuie sa fie ca atare, dar nu numai în ceea ce priveste capacitatea lui de întelegere; sub pretextul ca este doar un animal sa nu cerem totul de la el, fara a-i oferi în schimb nimic.
Sa nu se uite ca motivarea esentiala a câinelui în executarea unui ordin este de a satisface o dorinta a stapânului sau, dar pentru aceasta el asteapta o mângâiere, o recompensa, o lauda sau încurajare si ajutor pe timpul exercutarii unei comenzi. Cu alte cuvinte, daca un dresor trebuie sa evite a atribui unui câine posibilitatile de actiune pe care le are omul, întotdeauna trebuie sa aplice în relatiile cu câinele un tratament umanitar.
Dresajul este, în fond, un proces de instruire si, ca atare, el are o metoda.
Folosirea metodelor bazate numai pe constrângere duce la rezultate jalnice: câinele executa de teama de a nu fi brutalizat, dar executa ca un robot, asa cum este expresia "fara suflet", fara bucuria de a face o placere stapânului sau.
Experienta noastra, acumulata de-a lungul anilor, ne-a aratat ca un câine este mai receptiv si învata mai repede ce are de facut atunci când i se da o recompensa, indiferent în ce ar consta aceasta.
Atunci când ne alegem un caine trebuie sa avem în vedere mai multe aspecte, cum ar fi: scopul si serviciul pentru care dorim câinele, originea, caracterul si relatia cu apropiatii, precum si orice alte caracteristici ale rasei pentru care am optat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu